НМАУ: ніяких “ректорських списків” не було!

Друзі, сьогодні, напередодні початку навчального року, я хотів би розповісти ще про одне досягнення команди ректора Максим Олегович Тимошенко.

Останнім часом ми говоримо про ремонт даху Національної музичної академії імені П.І.Чайковського, про оновлення Оперної студії…
Я думаю, що можу собі дозволити розповісти ще про одну, справді тектонічну зміну в історії Конси, головна заслуга в якій належить саме ректорові Максиму Тимошенку.
Ми сором’язливо мовчимо про те, що кожного року, з незапам’яних часів, на вступних іспитах до НМАУ існували так звані “ректорські списки”, тобто “позвоночнікі”, люди, прийняті “по блату”. Навіть доброї пам’яті Олег Семенович в радянські часи не міг нічого зробити з цим ганебним явищем, бо існувало вище партійне начальство…

Дозвольте доповісти громаді, що цього року, чи не вперше за останні принаймні 80 років, ніяких “ректорських списків” НМАУ не було. Їх просто не існувало.

Вся вступна кампанія була проведена чесно, відкрито і чисто. До складу нашого студентства потрапили тільки ті, хто справді на це заслуговував.
І, за словами однієї розумної людини, ця зміна – чи не найфундаментальніша з усього, що вдалося зробити ректору і його команді за неповних дев’ять місяців.

Меритократія, або власне оцінка тільки таланту і досягнень – ось основний принцип нашої команди.

Iouri Loutsenko

 

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply