Фільм “Самотня квітка”. Гран-прі!

Про «Самотню квітку». Український фільм переміг в Болгарії!

Сучасне українське кіно демонструє вражаючі результати! Процес пішов! Непогані фільми знімаються навіть без державної підтримки!

Яскравий приклад – створення двосерійного художнього фільму «Самотня квітка». Попри песимістичні прогнози, зневіру, картину зняли! Більше того, взяли участь у конкурсі VII Міжнародного кіно – і телевізійного фестивалю «Слов’янська казка в Євразійському просторі», який відбувся 5-10 вересня у м. Софія (Болгарія) і перемогли!

Журі відзначило кінострічку «Самотня квітка» найвищою нагородою Міжнародного кінофестивалю – Гран-прі за найкращу режисерську роботу. Також було відзначено за краще виконання ролі у фільмі дипломами виконавицю головної ролі – Ніколь Богач та юну акторку другого плану Софію Тимошенко.

Режисер-постановник Валерій Степанян-Григоренко приймає вітання! Змогли!

Кінострічка розповідає про нелегку долю головної героїні Ніколь. Дівчина живе  у дідуся та бабусі.

Вона оточена турботою своїх друзів, які всіляко намагаються її підтримати. Батько залишив родину, а мати  поїхала за кордон на заробітки, щоб дати доньці щасливе майбутнє.

Ніколь   мріє  побачити своїх найдорожчих батька й матір. Щоночі  дівчинці  сняться батьки. І вона перебуває у постійному очікуванні на зустріч з найріднішими людьми на світі – батьком і матір’ю.

Це основний лейтмотив мелодрами «Самотня квітка».

-Назва фільму глибоко символічна і промовиста. Вона алегорично передає складні процеси формування юної особистості. Психологія дівчинки порівнюється з квіткою. – зауважив Валерій Степанян-Григоренко. Діти схожі на тендітні квіти, які можна вирощувати і леліяти або  згубити і знищити. Скільки понівечених дитячих доль у світі! Вони часто стають жертвами байдужості батьків, які залишають своїх дітей самотніми у холодному жорстокому світі.

Ми всі  пам’ятаємо той час, коли самі були дітьми і завжди, з якимось особливим завмиранням серця, стояли біля вікна, щохвилини чекаючи на своїх любих батьків.

Як склалася доля головної героїні Ніколь ви дізнаєтесь, переглянувши кінострічку.

Вся знімальна група двосерійного національного художнього фільму «Самотня квітка» (режисер-постановник Валерій Степанян-Григоренко) з хвилюванням очікувала результатів конкурсу VII Міжнародного кіно – і телевізійного фестивалю «Слов’янська казка в Євразійському просторі». Фільм «Самотня квітка» ввійшов до десятки найкращих кінострічок серед 180-и кінокартин. Генеральна дирекція Міжнародного кінофестивалю офіційно запросила режисера-постановника фільму для подальшого змагання у конкурсі за кращу почесну нагороду.
Знову Україна перемогла…


Нещодавно, у 2017-18 роках пан Валерій разом зі знімальною групою успішно завершили роботу над кінострічками: документальний фільм «Театральними шляхами Володимира Дальського» отримав Гран-прі (2017), художньо-документальний фільм «Стежками Олеся Гончара» та «Митець з берегів Кільчені» нагороджені «Золотою трояндою на Міжнародному кінофестивалі в Болгарії» (2018).
Від режисера та всієї знімальної групи велика шана людям якім не байдуже виховання підростаючого покоління України засобами кіномистецтва, це люди справжні патріоти України. Серед них: Олена Богач – Сімаковська, Олександра Дрозденко, Орест Михайлович, ректор Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського Максим Тимошенко, очільник Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський, директор музичної школи ім. Жуковського, директор міського Палацу ветеранів, Віталій Павлович та інші повноважні особи, – повідомила прес-служба.

Кінострічки були створені без державної підтримки та дотацій. Сподіваємось, що в подальшому держава буде більше приділяти уваги дитячому кіно в Україні, так як сьогодні проблема виховання молоді повинна стояти на першому місці.

 

У стінах Національної музичної академії ім.П.І.Чайковського  відбулася зустріч з творчою групою фільму. Академія – це справжній храм Мистецтва, де відбуваються знаменні події світового рівня. Чимало випускників працюють в кінематографі.

Саме таким дійством стало вручення дипломів та призів журі Міжнародного кінофестивалю юним талановитим акторкам фільму”Самотня квітка”- Софії Тимошенко та виконавиці головної ролі – Ніколь Богач.

Незважаючи на юний вік дівчата блискуче зіграли свої ролі, що особливо відзначило високоповажне журі.

-Вітаю рідну донечку з першою у житті значною перемогою! Кінострічка за її участі отримала найвищу нагороду – Гран-прі Міжнародного кінофестивалю у м. Софія (Болгарія), а сама Софійка – диплом за краще виконання ролі другого плану! – написав ректор НМАУ Максим Тимошенко, -Подальших успіхів тобі, моя маленька красуня! Найщиріші вітання талановитому режисерові Валерію Степанян за чудовий національний художній фільм “Самотня квітка”.

Режисер-постановник Валерій Степанян-Григоренко в черговий раз підтвердив свій професіоналізм! Очікуємо на нові проекти!

Сподіваємося, оновлене керівництво Держкіно теж розпочне співпрацю з Майстром, підтримає його наступні фільми!

З свого боку медіа-група вільних журналістів Українська пресова корпорація, через власні сайти Кіно України, Музика України, Музеї України, Нова Січ, Сурма, Секунда, Балтика-прес, SeсоndUSA, Громада Києва, Закарпатський край, Східний Донбас та чисельні блоги, теж долучиться до медійного супроводу фільму ”Самотня квітка”.

До зустрічі в кінозалах!

Підготував Віктор Тригуб, сайт Кіно України

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply