Пан Бородянський може пояснити, чи є у нього перемовники?

Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський вже викликає співчуття. Хоча ми попереджали! Під Мінкультом почався безстроковий пікет Незалежної профспілки Національного музею історії України.

Щодня, окрім вихідних з 9. 00 до 9. 15 за адресою: вул. Івана Франка, 19.

І мені особисто, молодого Міністра щиро жаль. Бо він до тієї кризової ситуації не причетний. Більше того, телегрупи медіа-холдінгу, який він ще недавно очолював, завжди оперативно підтримували вимоги саме музейників.

Проблема є і її треба негайно вирішувати! Ось що повідомила профспілка:

ДИРЕКТОРКА НАЦІОНАЛЬНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ ТЕТЯНА СОСНОВСЬКА АКТИВІЗУВАЛА «БОЙОВІ ДІЇ» ПРОТИ ПЕРВИННОЇ ПРОФСПІЛКОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ  МУЗЕЮ

В стані божевільної агонії, намагаючись прикрити свої фінансові афери, директорка Національного музею історії України Тетяна Сосновська продовжує плодити безглузді догани та подання на звільнення членів профкому Первинної профспілкової організації НМІУ.

Реагуючи на свавілля «керманички» та для пришвидшення процесу очищення української культури від корупціонерів та гопників, справжні профспілкові організації з 25 вересня 2019р. поновили протестні акції під будівлею Міністерства культури за адресою вул. Івана Франка, 19.

Станом на сьогодні, Сосновська відкрила «бойові дії» не лише проти профспілки музею, а й проти фахової частини колективу. Не зважаючи на Законодавство України, вона просто «зачищає» останні осередки музейних фахівців, які з останніх сил намагаються стримати це свавілля. Безліч листів до керуючого органу, численні звернення, та, практично нульові результати.

Ми сподіваємося, що нове Міністерство культури, молоді та спорту, очолюване Володимиром Бородянським, нарешті дослухається наших вимог.

Справжні профспілкові організації Національного музею історії України  –Первинна профспілкова організація НМІУ та Первинна профспілкова організація Всеукраїнської незалежної професійної спілки «Захист праці» в НМІУ. Вони виборюють права працівників музею, а не право на безбідне життя директорки музею Тетяни Сосновської.-пише блог uamediacen

Саме тому головна вимога – відсторонення від посади Т. Сосновської та всебічна перевірка її діяльності.

Всі, хто поділяє ці вимоги, можуть долучитись до щоденних акцій протесту, які відбуваються щодня, окрім вихідних з 9. 00 до 9. 15 за адресою: вул. Івана Франка, 19.

Профком.

Контакт тел. 0972288930 Ольга

На черзі ще кілька подібних протестів.

Для нової команди Мінкульту, де немає адекватних фахівців з конфліктології інтелектуальних протестів науковців, подібні акції стають початком кінця. Бо суспільні симпатії на стороні музейників, яким вже втрачати нічого, і які загартовані багаторічними “боями”.

А це і публічні протести, кримінальні розбірки, суди, профспілковий рух, міжнародний розголос…

Пан Бородянський може пояснити, чи є у нього перемовники, що зрозуміють протестувальників, зможуть їх заспокоїти і вирішити конфлікт? Час розповісти, хто буде опікуватися музейними справами?

Хоча я особисто вважаю, що очільнику Мінкульту варто особисто зустрітися з колективом НМІУ. Вислухати, зрозуміти і прийняти ЗАКОННЕ рішення, якого всі чекають. І проконтролювати, аби воно відбулося.

Тут “відморозитися” не вийде. Чекаємо Позиції!

Протестувальники будуть виходити під Мінкульт щодня. Преса їх підтримає. Люди теж.

Що будете робити, пане Міністре?

Буде якась публічна реакція, чи страус?

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”, Президент медіа-групи

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply