Врятувати Київську Консерваторію!

 Дивовижна для нашої кризової епохи подія. Тривають роботи! Вперше за 62 роки почався ремонт будівлі Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського.

Дах Консерваторії протікає кілька років. “Вибити” гроші, зробити кошторис, хоча б привернути увагу громадськості, колишнє керівництво не змогло. Вірніше, не хотіло. В результаті, будівля Конси дійшла до реального аварійного стану. Потопи, грибок, взимку в деяких аудиторіях замерзає вода, облізлі стіни… А якщо згадати такий же аварійний студентський гуртожиток…

Рік тому, після запеклої боротьби і ганебних провокацій зі сторони колишнього керівництва вже ліквідованого Мінкульту, в результаті відкритого конкурсу, ректором НМАУ обрали енергійного Максима Тимошенка. Ремонт він вказав одним з головних пріорітетів. Мудрі викладачі Академії лише сумно посміхнулися…

Однак, команда Тимошенка відразу показала, що вміє вирішувати найскладніші проблеми! Ремонти розпочалися відразу!

І ніяких бюджетних коштів! Що стало справжньою сенсацією в оновленій системі Міністерства культури, молоді і спорту. Результат співпраці з Китаєм!

-Завдяки спільній роботі з китайськими партнерами,  створенню першого в історії ДПП (державно-приватного партнерства) між Китаєм та Україною, де державними партнерами з українського боку виступила НМАУ, а з китайського – Хеншуйський університет та Адміністрація економічної зони Хеншуй, а приватним – компанія Юнчанледі, високоякісний ремонт даху розпочато! Відбір підрядника проводився на конкурсній основі. Хочемо висловити особливу вдячність компанії Юнчанледі та її президенту Чжао Юнчану, оскільки без їхнього внеску ремонт даху розпочати було б неможливо. – повідомив радник Ректора Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського Юрій Луценко.

-Дах ремонтується! Хотілося б підкреслити, що команда ректора Максим Олегович Тимошенко завжди виконує свої обіцянки.

Дах флігеля – відремонтовано, зараз іде ремонт даху основного будинку Конси! Прощавайте, сирість, вологість і пліснява!
Щиро дякуємо нашим китайським друзям! – днями повідомив у соцмережах Ю.Луценко.

У Великому залі імені Героя України Василя Сліпака та Малому залі Академії відбулась заміна крісел, підлоги і сцени зі збереженням акустичних умов приміщень.

Вдало пройшла реставрація Фойє Малого залу. Торкнулися зміни і вбиралень Оперної студії: відбувся капітальний ремонт приміщень. Ремонтується і студентський гуртожиток!

-Національна музична академія живе у нормальному творчому ритмі! – прокоментував події ректор НМАУ Максим Тимошенко, – Триває учбовий процес, продовжуються планові ремонтні роботи. Наш колектив вдячний компанії Юнчанледі та її президенту Чжао Юнчану, за взаємовигідну співпрацю! Зрозуміло, ще є чимало проблем, і не всі вони можуть бути швидко вирішені. Академія в лідерах! І це головне!

Нагадаю, Максим Тимошенко на посаді менше року…

Віктор Тригуб, сайт “Музика України”

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply