Максим Тимошенко: НМАУ допоможе народу Китаю у цей складний час!

Музична академія України передасть партію засобів протиепідемічного захисту китайській провінції Хубей

Національна музична академія України ім. П. І. Чайковського, що підтримує тісні зв’язки з КНР, вирішила передати партію засобів протиепідемічного захисту китайській провінції Хубей, адміністративний центр якої — місто Ухань, став осередком поширення нового коронавірусу /2019-nCoV/.

Про це в інтерв’ю китайській агенції “Сіньхуа” повідомив ректор НМАУ Максим Тимошенко.

“Рішення про надання допомоги провінції Хубей прийняв колектив музичної академії, тому що в нас навчається багато китайських студентів — понад 200 осіб. Крім того, КНР — наш стратегічний партнер, відносини з яким для нас дуже важливі”, — зазначив М. Тимошенко. Він пояснив, що НМАУ співпрацює з китайською стороною відразу за кількома напрямками.

Зокрема, в минулому році на базі академії був створений перший в Європі Музичний центр Конфуція, а засновник китайської Alibaba Group Ма Юнь /Джек Ма/ під час свого візиту в Україну отримав звання почесного професора НМАУ.

До того ж академія бере участь у створенні музичного вишу в місті Хеншуй /провінція Хебей/ на півночі Китаю. За словами М. Тимошенко, провінції Хубей передадуть близько 10 тис. медичних масок і комбінезонів.

 

Зусиллями всіх працівників, студентів, Благодійного фонду НМАУ ім. Чайковського, створеного в Академії Інститутом Конфуція, а також за підтримки фонду K.Fund підприємця Василя Хмельницького вже на сьогодні зібрано близько півмільйона гривень на закупівлю понад десять тисяч предметів захисної медицини.

М. Тимошенко висловив сподівання, що Китай зможе перемогти спалах коронавірусу нового типу, і високо оцінив зусилля влади країни в боротьбі з епідемією. “Я вважаю, що Китай робить все можливе і неможливе. Для нас дуже важливо, щоб все якомога швидше закінчилося. Ми разом з нашими студентами дуже на це сподіваємося і переживаємо через те, що відбувається”, — підкреслив він.

Міжнародне радіо Китаю

http://russian.news.cn/2020-02/04/c_138753523.htm
http://russian.china.org.cn/international/txt/2020-02/04/content_75669729.htm
https://ua.interfax.com.ua/news/pharmacy/639117.html

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply