Анатолій Кочерга повернувся до Консерваторії!

Гарні новини надходять з Національної музичної академії України!

-Справді велична і щаслива подія! Геніальний Анатолій Кочерга повернувся до Alma Mater – від сьогодні він викладатиме у Консерваторії! Анатолій Іванович тримає щойно підписаний ректором Національної музичної академії України Максимом Олеговичем Тимошенком наказ. В руках у мене – репродукція портрету Анатолія Кочерги в ролі Мефістофеля пензля визначного художника Наталі Лопухової. – написав у ФБ громадський діяч Iouri Loutsenko

Наталья Лопухова: Дякую Максиму Олеговичу, що разом з усіма змогла привітати Анатолія Івановича з призначенням на посаду, зробленою копією, його улюбленої роботи мого батька, Народного художника України, Академіка Лопухова О.М.
Анатолій Іванович у ролі “Мефістофеля”. Дуже хотілось порадувати серденько нашого улюбленого українця.
Золоті слова його, Генія України:”На всіх афішах, практично всіма мовами світу написано, що я — з України. І я пишаюся цим».

Кочерга Анатолій Іванович – український оперний співак, зазначає Вікіпедія.

Народився у селі Самгородок Козятинського району Вінницької області. Закінчив Київську консерваторію. З 1979 року — народний артист УРСР, з 1983 року — народний артист СРСР. У 1984 році був обраний народним депутатом СРСР 11-го скликання.

 

Лауреат Шевченківської премії 1989 року — «за створення партій в операх „Борис Годунов“ М.Мусоргського, „Дон Карлос“ Дж. Верді, „Милана“ Г.Майбороди у Державному академічному театрі опери та балету УРСР імені Т.Шевченка».

На даний час Анатолій Кочерга разом із дружиною Ліною мешкають переважно у передмісті Відня. Також вони мають помешкання у Києві та Люксембурзі. А. Кочерга не змінював громадянства і залишається громадянином України. За словами самого співака «Я тільки працюю за кордоном. Хоча мені постійно пропонують залишатися за кордоном. А я не хочу. Я їжджу на роботу… На всіх афішах, практично всіма мовами світу написано, що я — з України. І я пишаюся цим»

І ще одна позитивна новина – в Китаї буде філія НМАУ!
Міцніють наші зв’язки з китайськими музично-освітними колами.
Днями ректор НМАУ ім. П.І. Чайковського Максим Олегович Тимошенко прийняв делегацію із Шеньчжоу (КНР, округ Хеншуй, провінція Хейбей).
Обговорювалися питання майбутньої співпраці з мистецькими вищими навчальними закладами, які знаходяться у провінції Хейбей, створення там філіалу нашої академії, також ішлося про співробітництво з дослідницьким центром Китаю, де музичне мистецтво вивчається з наукової точки зору.
Марина Валігура, для сайту “Музика України”

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply