Ректор і легендарний диригент заспівали з Хором хлопчиків і юнаків

У Кірсі Святої Катерини відбувся Концерт до 50-річчя Хору хлопчиків і юнаків КССМШ імені М. Лисенка. Серед почесних гостей заходу були відомий диригент Кирило Карабиць та ректор НМАУ ім. П.І. Чайковського Максим Тимошенко.

У своєму вітальному слові ректор Академії згадав про роки навчання у школі, про тодішніх керівників хору – видатних диригентів Елеонору Виноградову і Володимира Миська, про те, що багато педагогів Київської консерваторії викладали й нині викладають у цій школі. Максим Тимошенко зазначив, що збирається поновити ту дружню і творчу атмосферу, яка панувала в обох музичних закладах. Тоді десятирічка була під патронатом Академії, яку очолював його батько – Олег Тимошенко.

Вітаючи колектив КССМШ ректор НМАУ вручив почесні відзнаки за багаторічну плідну педагогічну та творчу діяльність, вагомий особистий внесок у розвиток музичного мистецтва художньому керівнику хору хлопчиків та юнаків Михайлу Вандаловському, завідувачу диригентсько-хоровим відділом КССМШ ім. М. Лисенка Ірині Тихоновій, концертмейстерам хору хлопчиків і юнаків Світлані Матвієнко та Олені Шерстюк, завідувачу музичною частиною КССМШ Ользі Савицькій. Рішенням Вченої ради НМАУ ім. П.І. Чайковського директора КССМШ Валентина Шерстюка було нагороджено почесною відзнакою – «Орденом за видатні досягнення у музичному мистецтві».

Справжнім подарунком стало виконання «Щедрика» разом з хором хлопчиків і юнаків КССМШ колишніми учнями школи, вихованцями цього колективу – ректором НМАУ Максимом Тимошенком та відомим в Україні та закордоном диригентом Кирилом Карабицем.

Сайт НМАУ

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply