президенство Зелєнського настільки небезпечне і руйнівне…

Щодо розподілу голосів.

Для того, щоб виграти президентські вибори, потрібно набрати більшість голосів тих, хто прийшов на вибри і проголосував.
Тобто, переможець може виграти з рахунком 51-49% або, наприклад 63-37%. Розрив може бути різним.

Зеленський отримав своїх 30%. Чи це є крайня його можливість? Ні.
Поки що Зєлєнського підтримали ті, хто не задоволений результатами політики діючої влади, національно-байдужі пофігісти, втомлені “українізацією” (тобто національним відродженням) зросійщені українці і національні меншини та частина політично несформованої молоді.

Його підтримають всі з виборців Бойка-Медведчука-Мураєва-Вілкула, хто пріоритетом мають тверду проросійську і русскомірну орієнтованість і ті, хто за втримання в Україні русскоязичності. Тобто культурно-мовна складова грає на цих виборах фактор реваншу і є важливою.
Невже ми захочемо їм опомогти, бути в одній команді з Путіним?

Очевидно, що “мудрі” Гриценко-Садовий й інші опозиціонери закличуть не підтримувати жодного з кандидатів і візьмуться спокійно готуватися до парламентських виборів.
Тимошенко буде Порошенкові мстити – першкоджати виграти кампанію. В неї потенційних виборців Порошенка більше ніж для Зелєнського. Хоча в другий тур її не пропустив саме Зелєнський, а не Порошенко.
Тимошенко буде домовлятися з Коломойським та Зелєнським. За премєрство і парламентську більшість.

Навряд чи оголосять публічну підтримку Порошенку Ляшко і Кошулинський. Із Смєшком Порошенко має шанс домовитися.

Тобто, виглядає, що більш-менш помітні кандидати, які всі воювали не так між собою, як з Порошенком, навряд чи знайдуть аргументи та сили, щоб стати на його бік. Тим більше, арифметика виглядає так, що він має програти і вони хочуть бути поруч з переможцем. Тобто, арифметика сьогодні за Зелєнського.

Звідки візьме голоси для виграшу Порошенко?

Це можуть бути голоси кількох рівнів усвідомлення спільноти.
Коли громадяни зрозуміють цей кінцевий етап виборів не як голосування за прізвище Порошенко, а голосування за Україну.

Отже, вони мають зрозуміти, що ситуація для держави і їхньої особистої безпеки є настільки загрожена, а президенство Зелєнського настільки небезпечне і руйнівне, що потрібно зберегти нинішнього фігуранта і вимагати від нього радикальних перемін.
Тоді це стане голосуванням не надій, очікувань, сподівань і, навіть не за “менше зло”, а за порятунок народу, за перехідний період з порпавкою політики на парламентських виборах.

Не всі виборці голосували проти Порошенка, вони голосували за альтернативну політику і, голосуючи за Гриценка-Садового, Тимошенко, Кошулинського, Смєшка надіялись на нову серйозну політику, на переміни.
Абсолютна більшість цих виборців не бачать в Зєлєнському втілення своїх сподівань, сприймають його карикатурність, шаржовість і непрофесійність як певну загрозу для держави і суспільства.
Таким виборцям, які кілька років, або кілька останніх місяців поливали шоколадного баригу і мародера брудом важко поміняти свої позиції.
Але, якщо такі виборці мають українську державність своєю цінністю – вибір потрібно зробити. Потрібно піти на дільницю і вирішити долю нації.

Сергій Жижко

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply