Творить Ольга Береза не тільки на полотні, а й словом на папері

 

«Цятки-пацьорки» Ольги Берези

У Музеї писанкового розпису відкрито виставку вишиваних бісером і нитками жіночих, чоловічих і дитячих сорочок та суконь. Окремо представлено прикраси з бісеру та вовни, виготовлені технікою валяння.

Усе це – роботи майстрині, дизайнерки етноодягу, колишньої редакторки журналу «Вишитий одяг», членкині творчого об`єднання народних майстрів і громадської організації «Літературно-мистецьке об`єднання «Лелітки», учасниці багатьох виставок і фестивалів Ольги Берези з Нового Роздолу, що на Львівщині.

Любов до мистецтва, рукоділля й загалом до краси авторці виставки прищепили в родині, насамперед бабуся, яка навчала чотирьох своїх доньок і внуків шанувати духовні цінності й українські традиції. З дитинства майбутня майстриня милувалася вишиваним вбранням своїх рідних і мріяла, що дорослою матиме його дуже багато.

Творчо працювати пані Ольга розпочала вже після одруження, маючи велику підтримку родини, зокрема й свекрухи, родом з Буковини.  Вона, фактично, і  вплинула на її захоплення бісероплетінням. Майстриня вивчає давні взори, на основі яких створює власні композиції, володіє багатьма техніками вишиття, мережання, сама кроїть і шиє свої вироби, створює прикраси з найрізноманітніших матеріалів. Велику увагу пані Ольга надає хустині й пропагує не тільки традиційні, а й сучасні способи її пов`язування на чисельних майстер-класах. Один з них вона провела під час відкриття виставки.

Творить Ольга Береза не тільки на полотні, а й словом на папері. Тематика поезій різна, чимало віршів присвячено й вишиванці – саме їх і презентувала коломиянам.

Гостю вітали заступник начальника управління культури Коломийської міської ради Роксоляна Крив`юк, відома письменниця Оксана Кузів, голова коломийської «Просвіти» Василь Глаголюк і знаний митець Микола Симчич…

Доповненням до цього мистецького заходу в Музеї були українські пісні, талановито виконані ученицею Коломийської дитячої музичної школи №1 Яринкою Будзуляк.

Оксана ЯСІНСЬКА, завідувач Музею писанкового розпису

 

 

 

 

 

 

Ольга доповнить власними поезіями та майстер-класом з пов`язування хусток.

 

 

Мисткиня бісероплетіння, вишивки та хустковив’язування,

дизайнерка етноодягу.

Велика поціновувачка українських традицій, збирачка фольклору, громадська діячка.

Учасниця Творчого Об’єднання Народних Майстрів та Художників-Аматорів.

Авторка багатьох майстер–класів з вив’язування української хустки, активна учасниця всеукраїнських виставок.

Членкиня літературного гуртка «Барви», членкиня правління ГО «Літературно–мистецьке об’єднання «Лелітки».

В дитинстві з укр. Мові молодші класи 6-7 клас . студентські роки

В минулому – редакторка журналу «Вишитий одяг», публікації

«Українська вишивка»

Поетка, готую поетичну збірку, де будуть графічні ілюстрації мого старшого сина та мої.

 

 

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply