Максим Тимошенко звернувся до Президента України та передав низку звернень

Великий резонанс отримала зустріч Президента України з працівниками культури.

Музична громадськість пропонує оголосити 2020 рік – роком композитора  – П.І. Чайковського в Україні. А ректор НМАУ нагадав про знакові дати: цього року Національна музична академія України ім. П.І. Чайковського святкує 80 – річчя з нагоди присвоєння їй імені видатного композитора,  25 років як академія отримала статус Національної, а також 105 – річчя від заснування Київської консерваторії.

Керівництву держави було передані відповідні звернення, що вже оприлюднені на сайті Академії.

Звернення ректора НМАУ ім. П. І. Чайковського Максима Тимошенка до Президента України Володимира Зеленського

18 жовтня 2019 року відбулась перша зустріч Президента України Володимира Зеленського та Міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського з представниками освіти, спорту, культури та мистецтва. Захід, який відбувся в офісі Президента, проходив у форматі відкритого діалогу.

На офіційну зустріч було запрошено ректора НМАУ ім. П. І. Чайковського Максима Олеговича Тимошенка, що стало знаковою та вельми важливою подією у житті Академії.

Під час свого виступу Максим Тимошенко звернувся до Президента України та передав низку звернень з проханням підтримати ініціативу колективу Академії та провідних діячів мистецтва країни у намірі оголосити 2020 рік – роком геніального композитора українського походження – Петра Ілліча Чайковського в Україні. Максим Тимошенко також наголосив, що цього року Національна музична академія України ім. П.І. Чайковського святкує 80 – річчя з нагоди присвоєння їй імені видатного композитора, а також 105 – річчя від заснування Київської консерваторії і 25 років як академія отримала статус Національної.

Ректор Музичної Академії висловив щиру вдячність Голові Держави і Мінстру культури, молоді та спорту Володимиру Бородянському за прийняте рішення залишити мистецькі заклади освіти під керівництвом Міністерства культури, молоді та спорту України та виразив сподівання на розвиток культури і мистецтва нашої країни.

Музична громадськість очікує позитивних рішень і розгляду пропозицій. Про результати ми повідомимо.

Сайт Музика України

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply