Чоловік накинувся на картину Пікассо у галереї в Лондоні – його заарештували

20-річний хлопець накинувся на картину Пабло Пікассо у лондонській галереї Тейт Модерн. Імовірно, йдеться про роботу вартістю 26 мільйонів доларів. Чоловіка затримали, він перебуває під вартою.

20-річний хлопець накинувся на картину Пабло Пікассо у лондонській галереї Тейт Модерн 20-річний хлопець накинувся на картину Пабло Пікассо у лондонській галереї Тейт Модерн

Британська поліція звинувачує 20-річного Шакіла М. у завданні збитків через напад на картину іспанського митця-авангардиста Пабло Пікассо у лондонській галереї Тейт Модерн. Про це повідомляє агенція Reuters у вівторок, 31 грудня.

DW.COM

Інцидент трапився в суботу, 28 грудня. За даними ЗМІ, хлопцеві вдалося зірвати картину. У самій галереї підтвердили факт нападу і зазначили, що зараз стан твору мистецтва аналізують експерти. Однак її співробітники не уточнили, на яку картину був скоєний напад і як саме вона постраждала.

“Особу було швидко затримано й висунуто звинувачення. Поліція розслідує інцидент. Наша команда проводить експертизу витвору мистецтва”, – йдеться у повідомленні галереї.

Водночас ЗМІ повідомляють, що йдеться про картину Пабло Пікассо “Бюст жінки”. Вона датована травем 1944 року та була виконана в Парижі під час останніх місяців нацистської окупації міста. Імовірно, на картині зображена коханка Пікассо Дора Маар. Вартість картини оцінюють у близько 26 мільйонів доларів.

Сам нападник пробуде під вартою щонайменше до 30 січня. Тоді має відбутися попереднє засідання у Внутрішньому Лондонському коронному суді.

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply