Прорив НМАУ: угода про співробітництво з Музичною Консерваторією Йонг Сю То

Чергове досягнення Національної музичної академії України – співпраця з Музичною Консерваторією Йонг Сю То – Сінгапур!

-Це справжній прорив у міжнародній співпраці з провідними Консерваторіями світу! – заявив музичний оглядач Ю.Луценко.

-Я гордий відзвітувати громаді, що міжнародні обрії нашої Академії розширюються!

Підписано угоду про співробітництво з Музичною Консерваторією Йонг Сю То, яка є частиною Національного університету Сінгапуру, що стабільно протягом багатьох років входить до двадцятки кращих університетів світу, а Консерваторія – беззаперечний лідер у регіоні.

Угоду підписали з ректором Консерваторії, всесвітньо відомим піаністом професором Бернардом Ланскі. @ Yong Siew Toh Conservatory of Music – повідомив ректор Національної музмчної академії імені П.І.Чайковського Максим Тимошенко.

Професор Бернар Ленскі є міжнародним діячем на міжнародному рівні понад 25 років як адміністратор, піаніст, науковий співробітник, продюсер звукозапису та режисер фестивалю, декан музичної консерваторії Йонг Сью Тох Національного університету Сінгапуру. В даний час він є президентом Музичної асоціації директорів Південно-Східної Азії та членом Ради Європейської асоціації консерваторій. Він отримав медаль з державного управління (срібло) в рамках національних нагород Дня Сінгапуру 2019 року.

Народжений у Кернсі, Австралія, його навчання та кар’єра привели його до життя в Брісбені, Парижі, Лондоні, Кембриджі та Сінгапурі. З 1994-2006 рр. Він був членом дирекції школи музики та драми ім. Гілдхолла, де керував аспірантурними та ансамблевими програмами. У 2001 році він був лауреатом- стипендіатом школи Гільдія.

Як піаніст, він виступав по всій Австралії, Південно-Східній Азії, Китаю, Великобританії та в більшості європейських країн, працюючи і записуючи головним чином із струнними гравцями та співаками в камерній музиці, змішаному концертному та лекційно-концертному поєднаннях.

З 2005 року він проживав у резиденції художника в Ла-Лойнштайн, Франція. В даний час він регулярно співпрацює з австралійським піаністом Стівеном Еммерсоном над мистецькими дослідницькими експериментами та проектами звукозапису, останні в першу чергу приєднані до творів композитора Ендрю Шульца.

Він організував ряд фестивалів та концертних серій в Австралії, Великобританії, Греції, Франції та Швейцарії.

Протягом останніх 25 років він регулярно займався мистецькими дослідженнями та розглядами навчань та викладання, а публікації надруковані в Австралії, Великобританії, Бельгії та Швейцарії.

Як продюсер звукозапису він продюсував для “Декки”, “Кентавра” та “Класики віолончелі”.

Музична консерваторія Yong Siew Toh (китайська: 杨秀 桃 音乐 学院) (консерваторія YST), школа Національного університету Сінгапуру (NUS), є першою музичною консерваторією Сінгапуру, розташованою в консерваторії Drive Off Kent Ridge Crescent. В основному це ступінь бакалаврату, вона пропонує денну форму навчання за 20 спеціальностями, що веде до ступеня бакалавра музики (відзнаки), а також програми для студентів і молодих художників НУШ. Консерваторія YST підтримує студентську когорту з 220 бакалаврів, які отримують повну фінансову підтримку за рахунок державних грантів, тресту Йонг Ло Лін та інших донорів. Тут також розміщено календар виступів близько 200 концертів щорічно.

Веб-сайт
http://www.ystmusic.nus.edu.sg/

У 1999 році доктор Тоні Тан, тодішній віце-прем’єр-міністр Сінгапуру, запропонував створити консерваторію в Сінгапурі в рамках університету. Тоді у 2001 році було підписано угоду між Національним університетом Сінгапуру та Інститутом Пібоді з Університету Джона Хопкінса, щоб розробити те, що повинно було називатися Сінгапурською консерваторією музики. Д-р Стівен Бакстер, колишній декан Інституту Пібоді, був призначений засновником, а пан Гох Юв Лін був призначений головою-засновником його Правління.

У 2003 році консерваторію було перейменовано на музичну консерваторію Yong Siew Toh на знак визнання подарунка Yong Loo Lin Trust в розмірі 25 мільйонів доларів США на честь покійної пані Йонг Сью Тог. Він також привітав його вступний клас із 72 учнів, що складають спеціальні оркестрові інструменти, фортепіано та композицію. У 2006 та 2007 роках відбулося офіційне відкриття нинішньої будівлі консерваторії YST та вступного класу випускників відповідно. Фонд Yong Loo Lin згодом зробив ще один внесок у розмірі 25 мільйонів доларів США у 2008 році, надавши Консерваторії YST загальним подарунком у розмірі 50 мільйонів доларів США, який відповідав фінансуванню Міністерства освіти, Сінгапур.

 

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply