Альбом українського піаніста потрапив у список музичної премії Aprize

Музичний альбом українського піаніста Фіми Чупахіна, який проживає у США, потрапив у список української премії Aprize за найкращий український музичний реліз року.

Про це повідомляє Голос Америки.

“У півфінал потрапив дебютний альбом Чупахіна “Water”, який він записав у Нью-Йорку разом зі складом молодих музикантів, які є одними з найбільш яскравих представників сучасного американського джазу“, – йдеться .

Зазначається, що цьогоріч музикант записав ще один реліз разом із українським поетом та прозаїком Сергієм Жаданом – альбом “Місіонери”. Втім, до півфіналу він не потрапив.

У конкурсі Aprize брали участь усі альбоми, що були записані в Україні або українцями, що проживають за кордоном. В цьлму році їх виявилось 606, у довгий список премії потрапили 60.

Зараз на сайті премії триває голосування, за його результатами у фіналі залишаться 10 альбомів. З них команда міжнародного журі обере переможця, ім’я якого стане відоме 28 лютого.

Музична премія Aprize була започаткована у 2016 році командою незалежної радіостанції Радіо Аристократи. Статуетку за кращий альбом попередніх років вже отримали гурт DakhaBrakha з альбомом “Шлях”, MARU “1” та Onuka “Mozaïka”.

Нещодавно Український дощ писав, що українська піаністка Надія Шпаченко здобула найпрестижнішу музичну нагороду Греммі – перемогла зі своїм альбомом The Poetry of Places у категорії “Найкраща класична збірка“.

https://ukrrain.com/diaspora

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply