Вперше років за десять збираюся подивитися Євробачення

Як завжди пишу із запізненням, коли всі вже обговорили — але мені дуже сподобалася пісня, з якою Україна поїде на Євробачення.

Не дивлюсь цей конкурс дуже давно, відколи остаточно переконався що 90% тамтешнього репертуару — пластмасова попса, яка забувається вже під час її прослуховування.

Але це дійство дивиться дуже багато народу по всій Європі, тому все ж можливістю показати свою країну масовій аудиторії нехтувати не варто.

І тому я був дуже приємно вражений, коли взнав що переміг Go-a з піснею «Соловей».

Темна, але не тужлива, не сонячна, а місячна, нічна сторона нашої національної душі — ви вже вибачайте, щось не до сонця і посмішок нам. Настрій такий зараз.

Та і взагалі, давайте чесно, не дуже ми й веселі загалом. Безжурні і лагідні ми хіба в карикатурах на себе. З почуттям гумору все добре, але це геть інше, це прихована агресія і захисна реакція. А от з легкою і веселою вдачею щось не дуже.

Українці, європейські пані та понове, вони такі ж як італійці, тільки не посміхаються. Темний, прохолодний, фронтирний український ренесанс.

Лібе дамен унд херен, ледіс енд джентелмен! Дас іст Юкрейн, ви чули про цю країну в новинах. Кажуть, навіть дуже він неї втомилися.

Ми теж втомилися намагатися вам сподобатися. Тому отримайте на своєму євро-попсовнику концентрований удар нашої колективної підсвідомості.

Вперше років за десять збираюся подивитися Євробачення.

Андрій Іллєнко

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply