щодо «мирного врегулювання на Донбасі»

Безвідносно до своїх симпатій щодо кількох знайомих, які погодилися на участь у роботі ТКГ в Мінську як представники ОРДЛО, повторю кілька міркувань стосовно всієї цієї ідеї:

1. Нічого з цього не вийде.
2. Сама участь мешканців ОРДЛО за переговорним столом в статусі окремого суб’єкта працює на кремлівський наратив про «громадянську війну» чи «внутрішній конфлікт» в Україні. На міжнародних переговорах інтереси громадян України повинні представляти лише офіційні державні інституції України. У нас немає особливих територій чи особливих громадян, українці між собою не сварилися, вся наша держава зазнала збройної агресії з боку Росії.
3. «Події на Донбасі», а фактично війна Росії проти України, стосуються всіх громадян України. Тому українська влада, ведучи переговори щодо «мирного врегулювання на Донбасі», повинна враховувати думку всього українського суспільства, а не лише мешканців Донбасу.

Ще раз наголошую, ці зауваження не змінюють мого особистого позитивного ставлення до кількох колег, які погодилися долучитися до цієї безперспективної справи.

Михайло Басараб

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply