Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю виступило проти паломництва хасидів до Умані

Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю виступило проти традиційного паломництва хасидів до Умані для святкування юдейського свята Рош Га-Шана через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Наша професійна позиція полягає в тому, що захід не слід дозволяти через зібрання 30 тисяч людей. Єдиний спосіб зупинити це — українські органи влади мають вжити належних заходів», — заявив директор департаменту з міжнародних відносин МОЗ Ізраїлю Ашер Шальмон.

Уряд поки не вирішив, чи пускати хасидів-паломників в Умань

10 липня на міжвідомчій нараді в МЗС дійшли висновку, що цього року прибуття десятків тисяч паломників-хасидів до Умані не можна допустити через пандемію коронавірусу. Учасники наради звернулися до уряду з проханням доручити держкомісії з ТЕБ і НС розглянути питання «посилення обмежень на проведення масових релігійних заходів». Серед іншого йшлося про введення відповідних обмежень на законодавчому рівні на в’їзд іноземців в Україну.

Рош ха-Шана — Новий рік за іудейським календарем, який святкують два дні поспіль у місяці тішрі за єврейським календарем (припадає на вересень-жовтень — ред.) під час фази молодого Місяця.

Представники однієї з течій іудаїзму — брацлавські хасиди — здійснюють паломництво до Умані, бо в місті знаходиться могила засновника цієї течії — рабина Нахмана з Брацлава.

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply