Вадим Дробот: арабський капітал – в український інтелект

В наш час, коли наука і технології розвиваються високими темпами, гостро стоїть питання ефективної взаємодії науковців та підприємців.

Вадим Дробот, експерт: “У тих ,хто займається пошуком нових ідей дуже часто не вистачає грошей для втілення в їхнє життя . Якщо за часів СРСР наукові дослідження проводились за рахунок держави,то сьогодні вона виділяє на них дуже малі кошти.
В наш час вчені вимушені самі займатись пошуком інвесторів для реалізації своїх проектів. Але тут виникає цілий ряд проблем: далеко не кожен науковець має підприємницький талант і тому багато винаходів і раціоналізаторських ідей залишаються не реалізованими”.

З іншого боку не кожен підприємець може відразу оцінити той чи інший винахід і знайти йому комерційне приміщення. Також не кожен знає де шукати людей,які є носіями потрібних йому ідей.
І тут на допомогу ,як вченим так і підприємцям мають прийти спеціалізовані консалтингові компанії.

-Основним джерелом наукових знань в Україні , які можуть мати практичне застосування , є Національна академія наук України – зауважив Вадим Дробот. – Загальновідомим є і те, що багато наших вчених через брак фінансування вимушені виїжджати за кордон і працювати за межами України. В основному вони виїжджають до країн Заходу і в Китай, який останнім часом щедро фінансує науку.

Таким чином Україна втрачає свій науково-технічний потенціал ,а це саме цінне,що у неї сьогодні є. Очевидно,що для його збереження і розвитку національної науки і технологій потрібні інвестори.
Вадим Дробот запропонував наступне: оскільки в Україні є брак вільних коштів, то тут варто було б звернути увагу на країни Арабського Сходу, де є гроші, але не вистачає технологій і креативних ідей.


Звичайно, що робота з арабами має свою специфіку, але якщо з ними правильно вибудувати ділові відносини,то можна досягти значних успіхів.
У наш динамічний час, коли все дуже швидко змінюється ,не можна стояти на місці. Потрібно весь час шукати нові ідеї,нові можливості і нових людей і лише у такий спосіб можна отримати перемогу у нашому сучасному висококонкурентному і глобалізованому діловому світі.

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply