Висадка американців на Місяць: знайдено документи з “секретним планом” Кеннеді

Висадка на Місяць Аполлона-11 мала для США набагато більше стратегічне значення, ніж просто розширення знань про Місяць.

Як пише Еxpress, автор і куратор Смітсонівського інституту Тізел М’юїр-Хармоні виявила документи Інформаційного агентства США (USIA), які розкривають нові факти про місію.

М’юїр-Хармоні стверджує, що метою Кеннеді була не наука, а “демонстрація того, на що здатна американська промисловість, і демонстрація американських цінностей”.

Ідея висадки людини на позаземне тіло була вперше задумана адміністрацією Ейзенхауера (34-й президент США) як спосіб “стримати комунізм і зміцнити міць Америки”.

За словами виконуючого обов’язки директора USIA Дональда Вілсона, Кеннеді був “людиною, яка, можливо, краще, ніж будь-який інший президент в нашій історії, розумів, як працює іноземна думку і що її формує”.

20 липня 1969 Армстронг і Олдрін поклали край космічній гонці, встановивши прапор США на поверхні Місяця, але Кеннеді так і не зміг цього побачити – він був вбитий в листопаді 1963 року.

Але, схоже, його задум спрацював. Як і припускав Кеннеді, космічна програма мала велике значення для зміцнення американського бренду і, як резюмує М’юїр-Хармоні, створила “почуття доброї волі”.

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply