Сад нетанучих скульптур

 

Мистецтво і таланти в  Україні з  настанням весни разом з снігом не тануть. В  цьому вкотре пересвідчилася група кропивницьких  митців та журналістів, яка знову стала свідками дійства,  яке повернулося в місто – театр одного актора. На пару років, після відходу в кращий світ заслуженого артиста України Юрія Жеребцова вистави театру одного актора в залі  музею мистецтв відійшли в світ споминів, і традиція перервалася.

Днями в Кропивницькому промінь відродження жанру блиснув у кавярні «Лісова пісня». В  день народження місцевої журналістки і поетеси Світлани Орел її друзі отримали сюрприз – моновиставу за Ліною Костенко «Сад нетанучих скульптур». Все відбулося навпаки, бо іменинниця зробила непересічний подарунок своїм друзям. Новою гранню  своїх талантів пані Світлана знову дуже приємно вразила. Раніше цей же обмежений контингент кілька років несподівано побачив нинішню іменинницю за піаніно, потім почув дуже вдалі її переклади  поезій з російської. Пізніше більш широке коло читачів від Світлани Орел отримало збірку перекладів поезій  нашого земляка Арсенія Тарковського .  І от знову чергове диво у  вигляді моновистави поезії Ліни Костенко.

Поезія неперевершеної Ліни Костенко, завдяки Сітлані Орел, цього разу забриніла в душах присутніх і своєю довершеністю і громадянською позицією.  Даний твір і досі актуальний, бо є певним дзеркальним відбитком на сучасне життя митців в українському суспільстві.

 

Анатолій Авдєєв

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply