Кравчук назвав країну, до якої можуть “переїхати” переговори ТКГ щодо Донбасу

Фото Getty Images

Переговори Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо Донбасу після завершення карантину можуть переїхати з Мінська в Польщу.

Про це заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, пише “Україна 24”.

“Я думаю, якщо взяти колишній соціалістичний табір, то я б назвав Польщу. Тут не буде питань, ми з Польщею не завжди були друзями, але були і часи дружби. Було і багато проблем, і на кордоні, і не тільки. Тому ніхто не скаже, що Польща вірний друг України. Це було б нормально”, – зазначив Кравчук.

Глава української делегації допустив варіант, що переговори будуть проходити в країні, які раніше не належала до соцтабору.

“Таких країн дуже багато. Це повинна бути нейтральна країна, демократична, в жодному разі не Білорусь, тому що вона вустами Лукашенка каже, я б сказав, непристойні речі щодо України. Вона під каблуком Росії, вона недемократична країна, яка душить мітингувальників . У такій країні мати майданчик для переговорів – про це навіть незручно говорити. Думаю, Росія буде проти, їй потрібно, щоб на переговорах були представники ОРДЛО, а їх вивозити за межі нашої території буде непросто. Але іншого шляху немає, ми ніколи не погодимося на Мінськ. Якщо Мінськ – я наступного дня заяву напишу про звільнення з посади”, – підкреслив він.

Раніше голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що Україна більше не проводитиме переговори щодо Донбасу в Мінську, оскільки Білорусь перебуває у сфері впливу Російської Федерації.

Крім того, Кравчук терміново звернувся до спецпредставниці ОБСЄ.

Нагадаємо, за останні два дні на Донбасі загинули четверо українських захисників.

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply