Туреччина допоможе побудувати у Маріуполі багатопрофільний медичний центр

Фото: ММР

Муніципалітет Маріуполя та група медичних клінік Туреччини підписали Меморандум про співпрацю. Розроблятимуть проєкт будівництва унікального Медичного центру в Маріуполі.

Про це повідомила пресслужба Маріупольської міської ради.

За словами міського голови Вадима Бойченка, медичний центр буде багатопрофільним закладом, що включатиме не тільки лікарню, а й науково-навчальний центр. У цій багатопрофільній клініці планується розмістити понад 2 тисячі ліжок, буде працювати близько 1000 лікарів.

Госпіталь охопить не тільки Маріуполь, а й весь регіон. Таким чином, отримати нове якісне обслуговування і лікування зможе мільйон людей.

Одним із головних аспектів при будівництві буде створення умов доступності для людей з інвалідністю.

Крім того, окремо буде розміщено будівлі медуніверситету та гуртожитку для студентів. У них створять всі умови для навчання та наукових досліджень у сфері медицини.

Генеральний директор групи клінік Ур Генч висловив упевненість, що побудований медичний центр дозволить поставити нову планку в наданні медичних послуг для всієї України.

“Весь проєкт побудований на баченні, в центрі якого знаходиться людина. Сучасний дизайн і оснащення створять комфортне відчуття для пацієнтів і лікарів. Взаємозв’язок лікарні та університетської бази дозволить вибудувати нову модель у наданні медичних послуг”, – зазначив Генч.

У міськраді нагадали, що 19 березня Меморандум про наміри щодо створення сучасного медичного центру підписали міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, міський голова Маріуполя Вадим Бойченко і науковий керівник проєкту, доктор медичних наук України Борис Тодуров. Це поклало старт роботі, яка покликана посилити охорону здоров’я країни в цілому.

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply