Данілов заявив, що до 55% українців не планують проходити вакцинацію від COVID-19

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов звернув увагу на проблему небажання значної частини українських громадян вакцинуватися від коронавірусу.

Згідно з соціологічними дослідженнями, на які посилається секретар РНБО, робити щеплення не збираються близько половини українців.

“Від 45 до 55% українців не планують проходити вакцинацію. У нас ситуація, коли одна частина суспільства свідомо готова наразити на ризик зараження іншу частину, і ця проблема також має стати предметом широкого обговорення”, – написав Данілов у своїй колонці в “Українській правді”, опублікованій 4 травня.

На думку секретаря РНБО, головним уроком, що людство має винести з пандемії COVID-19, є “урок відповідальності за свої дії і бездіяльність”. До “території відповідальності” кожної людини Данілов відніс дотриманні правил протівоепідемілогіческой безпеки: носіння захисної маски, дотримання соціальної дистанції і своєчасну вакцинацію.

“Як ніколи гостро усвідомлюється наша взаємопов’язаність і взаємозалежність, важливість соціальних зв’язків, що нас об’єднують, – те, що робить нас людьми та громадянами”, – резюмував секретар РНБО.

За даними опитування КМІС, у квітні не готові були вакцинуватися понад 50% українців, а в березні їхня кількість перевищувала 60%.

Серед тих, хто не хоче вакцинуватися, 40% послалися на недостатню вивченість вакцин, 33% висловила недовіру до вакцин, що застосовуються в Україні, 20% побоюються наслідків вакцинації, а 17% – взагалі є принциповими антивакцинаторами.

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply