Нові старі методи роботи російських спецслужб


В Росії найдієвішим засобом відвернення уваги громадськості від соціальних проблем є «фашисти» та «бандерівці». А якщо ці два поняття поєднані в одному, цей вибуховий коктейль здатний нівелювати будь-який інфопривід. Ідеальним варіантом, на думку російських силовиків, стало звинувачення прихильників російської опозиції в приналежності до радикальної організації «МКУ» (Маньяки. Культ убийц), яка нібито створена в Україні.
Тепер слідкуйте за руками. 19-річний Єгор Краснов з українського міста Дніпра вирішив створити свою секретну організацію, в активі якої був він, ще кілька тінейджерів з хворобливими неонацистськими ідеями та зо два телеграм-канали відповідної направленості. Основного організатора у 2020 році затримали українські правоохоронці за нанесення тілесних ушкоджень та розбій. «Організація» так і залишилася б відомою лише у вузьких колах, якби не інформаційна підтримка ФСБ. Саме російські спецслужби надали «МКУ» видимість широкої підтримки та наявності розгалуженої мережі адептів.
Повернемося до немитої. Для того, щоб перебити інформацію про повернення Навального та його арешт, а згодом голодування в камері, російські ФСБ-шники вирішили навішувати ярлик причетності «МКУ» на власних опозиціонерів, зокрема, прихильників Навального. Адже немає нічого більш відразливого для виснаженого «бояришником» мозку пересічного великороса, ніж бандерівці та фашисти.
Така доля спіткала, наприклад, чотирьох воронежців, які були учасниками РОСІЙСЬКОЇ націоналістичної організації та за сумісництвом здійснювали збір підписів спільно зі штабом Навального, а також брали участь у мітингах. При цьому, усі четверо дізналися про існування такої організації під час ознайомлення з матеріалами кримінальних справ.
Хто і для чого тиражує подібні фейки, які дружно підхоплює вся мережа російської пропаганди? Кому вигідно відвернути увагу довірливої російської аудиторії від протестів опозиції? Питання риторичні.

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply