Де в “ЛНР” і “ДНР” не платять зарплату півроку: Повний перелік підприємств

На окупованому Донбасі працівники низки промислових підприємств не отримують зарплату з грудня 2020 року

Де в "ЛНР" і "ДНР" не платять зарплату п…

Зазначається, що усі ці підприємства входять в склад “Внешторгсервиса”, який належить колишньому українському олігарху Сергію Курченку і зареєстрований на окупованій грузинській території в Осетії, передає Depo.Донбас.

На сьогодні “ВТС” фактично контролює всю металургію Донбасу, пише російське видання Политема.

Під управлінням Курченка Донецький, Макіївський і Єнакіївський металургійний заводи, Алчевський металургійний комбінат і Харцизький трубний завод. Також хімічна промисловість, технологічно необхідна для металургії: Макіївський, Алчевський, Єнакіївський і Ясинуватський коксохімічні заводи. Крім того, Курченко керує необхідним для індустрії видобувним підприємством – Докучаєвським флюсо-доломітним комбінатом.

“Прибуток, одержуваний за рахунок гігантів металургійної галузі, в “бюджет” “республік” не надходить – з 2017 року “ВТС” звільнений від сплати “податків. Куди йдуть ці прибутки – військова таємниця”, – йдеться у статті.

Відомо що 100 млрд. на рік “ВТС” отримує тільки від металургії,  ці гроші не вкладаються ані в підприємства, ані в робочих, яких просто і елементарно “кидають” на зарплату.

Борги по зарплаті на підприємствах “ВТС” і були повсюдні, тепер же вони стали критичними, досягаючи декількох місяців.

Зарплату давно і стабільно не платять на Донецькому металургійному заводі (ДМЗ), на Стахановському вагонобудівному заводі, на Стахановському заводі феросплавів, на Алчевському меткомбінаті, на Єнакієвському метзаводі, борги є і на вищеперерахованих підприємствах.

Нагадаємо,  в окупованому Докучаєвську припинив роботу флюсо-доломітного комбінат, всі співробітники звільнилися.

В “ДНР” два місяці фактично не працює Єнакієвський металургійний завод, зарплату працівникам не платять.

Страйк на Алчевському меткомбінаті триває більше місяця, борги не виплачені.

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply