В ОРДО примушують студентів до участі до виборів до Держдуми РФ

В ОРДО примушують студентів до участі до виборів до Держдуми РФ і оформляють списки учасників голосування

В окупаційних «ВНЗ» т. зв. «ДНР» почали в наказовому порядку формувати списки студентів, кураторів груп і викладачів, які нібито зобов’язані поїхати в Росію для голосування на виборах до Держдуми з 17 по 19 вересня 2021 року.

Про це повідомляє Східний варіант з посиланням на ресурси ОРДО

Джерела ОРДО повідомили, що з ректоратів університетів (а їм дали завдання зверху) надходять вказівки сформувати списки з категорії студентів, яким 18 і більше років, вони мають паспорт РФ, але при цьому не зареєстровані на Держпослугах (не можуть голосувати дистанційно). Кураторам і старостам груп наказали зібрати у навчальних відомості: ПІБ, курс, номер і серія паспорта, номер і серія паспорта РФ (іноді телефонують і просять просто продиктувати). У свою чергу, у кого є СНІЛС і особистий кабінет на Держпослугах, вимагають номер документа і підтвердити подачу і позитивну відповідь на заявку в ЦВК на голосування.

Читайте також: одноразовий електорат. Навіщо Росія вирішила проводити вибори на окупованій частині Донбасу

За інформацією ресурсів ОРДО аналогічні збори особистих даних зараз проходять у багатьох держустановах, на підприємствах і в інших структурах. Зустрічаються співробітники, які формують таблиці з надісланими їм даними на кожну людину і роблять відкриту розсилку по всіх, у кого чогось не вистачає із зазначеного списку, тим самим дають можливість будь-кому завантажити інформацію і опублікувати її де-небудь або передати третім особам.

Крім того, у разі відмови людини від голосування в принципі (це законне право громадянина) є випадки, коли начальники натякають про позбавлення премій, про догани, іноді про звільнення. Також нерідко вимагають у людей пояснювальні про відмову і голосувати, і передавати особисті дані. Подібні репліки можуть бути не більш ніж блефом, оскільки та захист персональних даних, і право (а не обов’язок) голосувати на виборах чітко закріплені в законодавстві – у разі відмови громадянину нічого зробити не можуть, інакше можна сміливо звертатися до правоохоронних органів і до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply