практичне значення правдивих знань про Україну

Я про практичне значення правдивих знань про Україну і українців.

Ось, приміром, чому Московія в особі своїх “Соловйових” і “Скабєєвих” цілу годину “обговорювали” наш з колегою підручник з “Географії України”, намагаючись заперечити прописні істини.

Чому такий народний депутат як Рабінович, великий “спеціаліст” з географії України аж двічі “науково аналізував” цей підручник з трибуни парламенту. Чому? Їм робити нічого?

Вже всі проблеми Московія вирішила? Вже й літаки майже кожний Божий день перестали падати? Вже перестали розстрілювати школи, коледжі і університети? Вже освоєний Сибір і Далекий Схід? Вже, вже, вже?…

Та таких “уже” тисячі, а вони обговорюють підручник для 8 класу з географії України. Це ж і останньому їжаку мало б бути зрозумілим, хто дав команду “обговорювати” його в Верховній Раді. Хіба не так? Як кажуть в Україні: ти Ванько дурніший, ти й свисни…

Видно, що ніхто більше не згодився. Але це преамбула. Я про нашу аграрну продукцію. Її ми продаємо на світовому і європейському ринку дешевше за інші країни, а об’єктивно, треба було б дорожче. Якби ми володіли знаннями про особливості і властивості власної землі, то давно вже провели б рекламну кампанію з просування нашої агропромислової продукції як об’єктивно найкращої, а отже і найдорожчої.

Наведу приклад. Я був у багатьох країнах світу. Візьмемо три: Іспанію, Єгипет і Шрі Ланку. В усіх трьох, при наявності “скаженого” сонця помідори не смачні. Не зрівняти за смаком з нашими. Чому? Сонця ж більш ніж достатньо. Земля не така. Скажімо, червоно-жовті латеритні грунти містять багато заліза і алюмінію. Такої землі як у нас більше ніде у світі немає. Це просто незаперечний факт.

А вона не тільки несе на собі рослини, об’єкти і людей, але й передає їм свої властивості. А на Правобережжі України за нинішніми кліматичними особливостями чорноземів взагалі не мало б бути. Але вони є, як залишок минулих епох і передають сільськогосподарським культурам, які на них ростуть, свої унікальні властивості. Звідси й смакові якості і унікальний біохімічний склад. А чи знаємо про це ми?

А чи знають про це ті, які цю продукцію в нас купують. І хто має пояснити це зарубіжним партнерам. Таке пояснення коштує мільярди доларів.

Отже, окрім виховного значення, знання про Україну і українців, які блокує Кремль і його агенти в Україні, мають ще й конкретне економічне значення. Ось так, панове.

Petro Maslyak

 

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply