Черговий російський фейк про «законість» виборчого процесу в окупованому Криму

Називаючи кількох маргінальних політиків «міжнародними спостерігачами» на виборах в окупованому Криму, Росія вкотре намагається видати бажане за дійсне.

Як заявив в своєму коментарі прес-секретар МЗС України Олег Ніколенко: «Іноземні уряди чітко заявили, що не визнаватимуть підсумків російського голосування на тимчасово окупованих територіях України. Більш того, за нашою інформацією, наші партнери застерігали своїх політиків від відвідин Кримського півострова ».

У такому  випадку приїзд агентів російського впливу на Кримський півострів розглядається виключно як їх приватна ініціатива.

У МЗС відзначили, що вони нікого не представляють, крім себе і ця поїздка жодним чином не легітимізує незаконний виборчий процес.

Як стало відомо, на вибори в Криму приїхали колишній депутат парламенту Франції Мішель Вуазен і депутат нижньої палати парламенту Національних зборів Жером Ламбер.

Водночас, на вибори, які проходили на території Російської Федерації, теж приїхали досить одіозні «спостерігачі»- представники Франції з крайньої правої фракції Європарламенту «Ідентичність і демократія» Жан-Льон Лакапель, Тьєррі Маріані і Ерве Жювен. В свій час вони відзначилися поїздкою до Криму на «референдум» щодо змін до Конституції РФ влітку 2020 року, за що й потрапили під санкції України.

У червні Європарламент прийняв рішення покарати їх за участь в фейковий місіях спостереження за виборами або референдумами. Внесення в чорний список означає заборону на участь в офіційних місіях Європарламенту для спостереження за виборами до кінця поточного року.

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply