Запорізький титано-магнієвий комбінат повернули державі від Фірташа через суд

Центральний апеляційний господарський суд підтвердив рішення першої інстанції щодо повернення Запорізького титано-магнієвого комбінату у власність держави.

Про це на сторінці у Фейсбуці повідомив Фонд державного майна України.

“Перемога в апеляційному суді – результат наполегливої роботи команди Фонду держмайна і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Остаточне рішення про повернення Запорізького титаномагнієвого комбінату у власність держави дозволить залучити компетентного та чесного інвестора, який перетворить його на потужний промисловий актив завдяки продовженню модернізації та ефективному управлінню”, – заявив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко.

У Фонді додали, що компанія, яка у 2013 році отримала частку ТОВ “ЗТМК”, не виконала зобов’язання щодо залучення $110 млн інвестицій в модернізацію підприємства впродовж 2013 – 1 кварталу 2015 років. Рішення суду вже набрало законної сили і буде виконано найближчим часом.

Як повідомлялося, у серпні 2021 року Господарський суд Запорізької області за позовом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ухвалив рішення про повернення Запорізького титано-магнієвого комбінату у власність держави.

У САП зазначили, що аналогічне рішення суд вже виносив у липні 2018 року. Законність того рішення підтвердила і апеляція.

Проте Верховний Суд скерував справу на новий розгляд, задовольнивши таким чином скаргу компанії Фірташа.

натисни MIXADVERT