Ректор Максим Тимошенко: НМАУ відвідали керівники Hangzhou University

Національна музична академія України ім.П.І.Чайковського продовжує розвивати взаємовигідні міжнародні контакти, які перетворюються на реальні контракти!

Є співпраця з Hangzhou University!

І це не такий простий факт, як декому здається…

Ректор НМАУ ім. П.І. Чайковського Максим Тимошенко, проректор з виховної, творчої роботи та міжнародних питань Михайло Мимрик, радник ректора з міжнародних питань Юрій Луценко зустрілися з делегацією Ханчжоуського університету за участю першого серетаря Посольства КНР в Україні Чжан Чжицзюнь.

Освітній заклад, який має понад 100 – річну історію свого існування і набув популярності світового рівня, у наш час нараховує понад 22 000 студентів.

Серед численних програм навчання університету вагоме місце займає “Школа музики та образотворчого мистецтва”. Університет підтримує партнерські відносини з 30 освітніми закладами з усього світу, в тому числі з університетами США, Англії, Кореї, Японії, Австралії та багатьох інших.

Одним з найвідоміших випускників Ханчжоуського університету є засновник та голова ради директорів компанії Alibaba Group, один з наймогутніших людей у світі за версією Forbes Джек Ма, який надає фінансову підтримку закладу.-пише сайт НМАУ.

Під час прийому було обговорено питання щодо співпраці та осінньої зустрічі з Джеком Ма і представниками Ханчжоуського університету у Китаї.

20190408-foto-6

-Нові горизонти співробітництва з Китаєм! Ректор Максим Олегович Тимошенко прийняв делегацію Hangzhou University, одного з найстаріших університетів Китаю, випускником якого є засновник і власник компанії Alibaba Jack Ma.- зауважив радник ректора НМАУ Iouri Loutsenko

Для довідки: Джек Ма – найбагатша людина Китаю, один з найбагатших людей у світі, його net worth оцінюється на січень 2019 у понад 40 мільярдів доларів. Джек Ма відомий як один з найщедріших філантропістів світу. Тільки своїй alma mater – Hangzhou University, ректора та керівництво якої ми мали честь приймати сьогодні, Джек Ма жертвує 200 мільйонів доларів на рік.

Компанія Alibaba Group – найбільший мультинаціональний конгломерат Китаю, 9-та компанія в світі і перша компанія з Азії, яка вартує понад 500 мільярдів доларів.

 

Для розуміння – коротка довідка з Вікіпедії:

Ма Юнь (кит. 马云 або Джек Ма; нар. 10 вересня 1964, Ханчжоу, провінція Чжецзян) — китайський підприємець, засновник і голова ради директорів компанії Alibaba Group. Перший бізнесмен з материкового Китаю, чиє фото було опубліковано на обкладинці журналу Forbes. Найбагатша людина в Китаї та 18-а найбагатша у ​​світі за оцінками Bloomberg (29,7 млрд доларів на листопад 2014).

Ма народився в місті Ханчжоу провінції Чжецзян Китаю в родині музикантів. У ранньому віці Ма вирішив вивчити англійську мову і регулярно їздив на велосипеді в готель неподалік, де розмовляв з іноземцями. Для вдосконалення своїх розмовних навичок Ма виступав у ролі безкоштовного гіда по місту для туристів.

Двічі провалив вступні іспити до коледжу. У 1988 році закінчив Педагогічний інститут Ханчжоу, де вивчав англійську. Пізніше був узятий туди на роботу як викладач, заробляючи по 12-15 доларів на місяць. На початку 1990-х років довго намагався влаштуватися на роботу куди завгодно і згодом зазначав, що не зміг отримати роботу «навіть помічника менеджера в ресторані мережі Kentucky Fried Chicken».

Кар’єра

У 1995 році Ма відправився в Сієтл, перекладачем з торговою делегацією. В США один з друзів показав Джеку, як працює Інтернет. Але спроби знайти щось про Китай через пошукову систему Yahoo! показали, що потрібна інформація була відсутня повністю. Ма, до цього абсолютно не знайомий з комп’ютером, вирішив відкрити свою інтернет-компанію і за допомогою дружини і друга зібрав необхідний стартовий капітал в дві тисячі доларів. Компанію, що займалася створенням веб-сайтів, Ма назвав «Китайські жовті сторінки». Згодом Ма згадував: «У день, коли ми підключилися до Інтернету, я запросив до себе друзів. Ми 3 години чекали, поки завантажиться півсторінки. В очікуванні ми випивали, дивилися телевізор, грали в карти. Але я був такий гордий. Я довів (своїм гостям), що Інтернет існує». Внаслідок вкрай поганого фінансового становища офіс компанії розташовувався в квартирі Ма. Через три роки виручка фірми склала п’ять мільйонів юанів (близько 800 000 доларів).

З 1998 по 1999 рік Ма очолював Китайський міжнародний центр електронної торгівлі, що був одним з підрозділів Міністерства зовнішньої торгівлі та економічного співробітництва. У 1999 році Ма вирішив залишити цю роботу і з 17 друзями заснував компанію «Alibaba Group», задуману як майданчик для торгів дрібних і середніх підприємств. Для заснування фірми знадобилося 60 000 доларів. Назва була вибрана з причини легкості вимови будь-якою мовою і поширеною асоціації з казкою про скарби.

У період З жовтня 1999 по січень 2000 року «Alibaba» виграла інвестиції венчурного капіталу загальною сумою 25 мільйонів доларів, але компанія продовжувала нести збитки. Смуга невдач закінчилася після того, як компанія розробила систему, що дозволяє експортерам з Китаю знаходити клієнтів в США. У 2002 році прибуток компанії склав один долар, після чого почав зростати високими темпами.   Починаючи з 2003 року, Ма заснував компанії Taobao (китайський аналог eBay), Alipay і Ali Mama. Після видатного успіху Taobao (у 2006 році eBay був змушений закрити свій китайський підрозділ через нерентабельність[10]) і зльоту акцій Taobao, eBay запропонував Ма викупити в нього цей бізнес, але той відмовився, оскільки хотів зберегти контроль над компанією. Замість цього Ма заручився підтримкою засновника Yahoo, Джері Янга, який інвестував в «Alibaba» 1 мільярд доларів. У листопаді 2012 року виручка «Alibaba» перевищила трильйон юанів.

У 2013 році Ма залишив пост президента компанії, але залишився головою ради директорів.

У вересні 2014 року було оголошено про те, що Alibaba готується до розміщення акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі. В офіційному прес-релізі компанії говорилося, що вона планує залучити 1 мільярд доларів, але реальні інвестиції значно перевищили ці очікування: Alibaba залучила 25 мільярдів доларів, ставши найуспішнішим IPO в історії.

Наприкінці 2014 року Джека Ма було визнано найбагатшою людиною Азії.за індексом рейтингу мільярдерів Bloomberg, Він обійшов у тому списку Лі Ка-Шина, гонконгського магната нерухомості, який до того утримував звання найбагатшого азіата.

Погляди

Ма є активним борцем за збереження природи. У 2009 році за рішенням Ма група компаній «Alibaba» переглянула свою політику і заборонила продаж продуктів, зроблених з акулячих плавців, на всіх своїх комерційних платформах. У 2010 році, після відходу з поста президента «Alibaba», Ма став головою Китайської ради з захисту природи. Тоді ж Ма оголосив про те, що «Alibaba» буде відраховувати 0,3 відсотка від річної виручки на різні програми з охорони навколишнього середовища, зокрема, на програми з поліпшення якості води і повітря.

Особисте життя

У кінці 1980-х Джек Ма одружився на своїй однокурсниці Чжан Ін. У них двоє дітей: син і дочка.

Досягнення

  • Включений у десятку «найкращих бізнес-лідерів року» за версією Китайського Центрального телебачення (2004);
  • Включений до «25 найбільш могутніх бізнесменів в Азії» за версією журналу «Fortune» (2005);
  • «Бізнесмен року» за версією «Businessweek» (2007);
  • Включений у «30 найкращих CEO у світі» згідно «Barron’s» (2008);
  • Включений до списку «100 найвпливовіших людей у ​​світі» за версією журналу «Time»[10] (2009 і 2014);
  • Включений у список «наймогутніших людей Китаю» журналом «BusinessWeek» (2009);
  • Включений до «10 найшанованіших підприємців Китаю» за версією «Forbes China» (2009);
  • Отримав звання «Героя філантропії Азії» в 2010 від «Forbes Asia» за допомогу бідним і постраждалим від стихійних лих;
  • Почесний доктор наук (Гонконгський університет науки і технології, 2013);
  • Людина року за версією Financial Times.
  • Став 30-м у списку «наймогутніших людей у ​​світі» за версією Forbes (2014)
20190408-foto-3
На жаль, переважна більшість спостерігачів, так і не зрозуміла рівня перемовин і вже підписаних контрактів між Музичною академією України і Китаєм…
Давайте почекаємо…
Є факт позитивних результатів оновленої команди НМАУ на міжнародному рівні.
І як не дивно, це радує!
Музика України
20190408-foto-5
20190408-foto-4
20190408-foto-1
20190408-foto-2
20190408-foto-11
20190408-foto-13
20190408-foto-8
20190408-foto-7
20190408-foto-12

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply