ШВИДКОЖИТЛО ДЛЯ ЖЕРТВ ВІЙНИ

Робота нашого гуманітарного штабу допомоги співгромадянам, які постраждали від агресії Росії почалася практично одразу з появою в Радивилові перших біженців.
Початковий ентузіазм, який зростав щоразу коли вдавалося витягнути з емоційної ями чергову жертву російської агресії, поступово перетворився на щоденну методичну роботу. Процеси налагоджувались, але одночасно з цим з’явилось і відчуття якоїсь недомовленості та незавершеності.
Пояснити це почуття нам допомогла історія жінки з Маріуполя, з Азовсталі. Вона втратила все: родину, майно, житло. Вона знайшла прихисток в Радивилові, але весь час була психологічно пригніченою, не розмовляла, не йшла на контакт. Лише на третє відвідування вона розговорилася. Виявилося, що її величезним бажанням, ідеєю-фікс стало бажання отримати свій дах над головою, невеличку, але свою комірчину. Свою власну фортецю.
Невдовзі з’явилася інформація Уряду про те, що в Україні свого житла потребують більше ніж 600 000 сімей.
Треба було долучатися до вирішення цієї проблеми. Ми почали думати і працювати. Технічне завдання було зрозумілим:
1. Житло повинно було швидко зводитися;
2. Воно повинно бути зручним та комфортним;
3. Його слід будувати із місцевих, доступних, але при цьому екологічно безпечних матеріалів.
За основу було взято так звану «канадську» технологію. Таке житло широко використовується в Канаді, США, Норвегії та інших країнах. Воно там дуже популярне.
Знайшли архітекторів, які підготували необхідні конструктивні рішення. Одночасно на меблевому виробництві почали освоювати технологію створення каркасно-щитових панелей.
Було багато дискусій, неузгодженностей, налагодження деталей, врахування нюансів. І ось підготовчі роботи позаду. Будівництво першого будинку майже закінчено.
Будинок зведено, тривають внутрішні роботи та облаштування навколишньої території. Підбираємо внутрішнє наповнення для оздоблення: меблі, сантехніку тощо.
Скоро представимо до уваги громадськості готову адаптовану та «відкатану» технологію та покажемо готове рішення.

 

натисни MIXADVERT