340 учнів постраждалої під час обстрілів Авдіївської школи залишаються без нормальних умов

340 учнів постраждалої під час обстрілів Авдіївської школи залишаються без нормальних умов – Анна Горбань

Школа в Авдіївці постраждала під час обстрілів взимку 2015 року.

«Авдіївська опорна загальноосвітня школа №2, де навчаються 340 учнів та працює 26 вчителів, залишається з 2015 року не відремонтованою», –  повідомила голова ГО «Розумне майбутнє нації» Анна Горбань.

Вона відзначила, що під час поїздки в ООС  відвідала особисто декілька шкіл та поспілкувалась з представниками управління освіти, учнями та педагогами.

«Жити, а тим більше вчитися в зоні військового конфлікту є дуже складним завданням. Це постійна загроза, стрес, обмеження та знання, з якими не мають жити діти. Зокрема, це обмеження пересування, так як певні території поза перевіреними шляхами знаходяться в зоні обстрілів чи можуть бути заміновані. Це знання, як треба діяти в випадку обстрілу та як ховатися. До цього не мають додаватися ще і побутові проблеми. Проте, наразі діти Авдіївської опорної загальноосвітньої школи №2 змушені навчатися в іншій школі і коли закінчиться ремонт приміщення їх школи – не відомо», – зазначила голова ГО «Розумне майбутнє нації».

Анна Горбань підкреслила: «Школа постраждала в січні-березні 2015 року від прямих та осколкових попадань під час артобстрілу міста. Частково вже були здійснені ремонтні роботи, відновлено та закуплено обладнання. Але, роботи декілька разів припинялися і на момент, коли я відвідувала «сіру зону» – зупинилися. Повернувшись з поїздки, я спробувала дізнатися причину призупинення ремонтних робіт. Як зазначили  співрозмовники, ремонт був зупинений через узгодження кошторису та договорів на продовження робіт».

«Відвідуючи США я спробувала знайти допомогу в вирішенні цього питання, зараз звернулася до учасниць міжнародного конкурсу, в якому я перемогла в 2018 році, до знайомих публічних осіб. Будемо шукати шляхи допомоги. Але – найбільше викликає здивування ситуація, коли ремонтні роботи тривають третій рік. На мою думку, школи мають бути відновлені в першу чергу, тому що діти та їх освіта – мають бути пріоритетом», – зазначила Анна Горбань.

натисни MIXADVERT

Be the first to comment

Leave a Reply