Путін не застосовуватиме ядерну зброю в Україні

Президент України Володимир Зеленський у середу запросив американського бізнесмена, голову Tesla Inc. Ілона Маска відвідати Україну, щоб побачити збитки, завдані країні російськими військами. На його думку, такий візит може допомогти йому зрозуміти ситуацію, перш ніж робити заяви про неї, пише The New York Times. “Якщо ви хочете зрозуміти, що тут зробила Росія, приїжджайте в Україну, і ви побачите це на власні очі… Після цього ви розкажете нам, як закінчити цю війну, хто її почав і коли ми зможемо її закінчити”, – сказав Зеленський через відеозв’язок на саміті видання DealBook.

 

До Верховної Ради надійшла заява міністра інфраструктури Олександра Кубракова про звільнення, повідомив народний депутат фракції “Голос” Ярослав Железняк. “До Верховної Ради внесли заяву Кубракова Олександра про звільнення з посади міністра інфраструктури України”, – написав Железняк у Telegram. За його інформацією, після того, як Верховна Рада проголосує за звільнення Кубракова, коаліція подасть проєкт постанови про його призначення віцепрем’єр-міністром і об’єднає два міністерства – інфраструктури та регіональної політики.

 

Норвегія і Німеччина спільно звернуться до НАТО з проханням створити координаційний центр для поліпшення моніторингу підводної інфраструктури, такої як газопроводи і телекомунікаційні кабелі, заявив на пресконференції в Берліні в середу прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере, повідомляє Reuters.

 

Німеччина проведе навчання п’яти тисяч українських солдатів до літа наступного року, заявила глава міноборони ФРН Крістіне Ламбрехт (Christine Lambrecht) на конференції з безпеки у Берліні у середу, повідомляє Reuters.

 

Глава Кремля Володимир Путін не застосовуватиме ядерну зброю в Україні, вважає президент України Володимир Зеленський. Цю думку він висловив, виступаючи по відеозв’язку на конференції DealBook у Нью-Йорку.

 

МЗС Великобританії додало 22 позиції до списку осіб, проти яких діють санкції щодо Росії. Як повідомило агентство Reuters, до списку внесено посадові особи, які сприяли проведенню мобілізації в РФ.

 

Уряд Литви затвердив виділення 13 мільйонів євро підтримки для України, повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас. “Сьогодні уряд Литви затвердив 13 мільйонів євро підтримки для України. 5 мільйонів євро млн у фонд Світового банку для України. 4 мільйонів євро на відновлення української енергетичної інфраструктури. 2 мільйона євро для українських воєнних біженців у Молдові. 2 мільйона євро ініціативі “Зерно з України”, – написав Анушаускас у Twitter у середу.

натисни MIXADVERT